Рисове борошно натуральний інгредієнт і загущує, і стабілізує

15дек 2016
Рисове борошно натуральний інгредієнт і загущує, і стабілізує
Під час виробництва молочних продуктів важливим є формування структури і консистенції виробу.

Під час виробництва молочних продуктів важливим є формування структури і консистенції виробу. Для цього використовують спеціальні компоненти, в тому числі рисове борошно, яке є ефективним загущувачем і запобігає розшаруванню сировини після замішування. Рисове борошно «екстра», виробництва компанії «Агроснаб», можна застосовувати як натуральний крохмаль у продуктах, котрі містять залишки води, які необхідно зв'язати, щоб зберегти структуру і консистенцію виробу.
Борошно «екстра» вносять на стадії приготування дисперсної системи, інтенсивно перемішуючи її. Воно не містить рослинних білків глютенінів і вважається дієтичним продуктом.
Важливим показником цього інгредієнта є відсутність обмежень щодо гранично допустимої концентрації, адже його не піддають жодній хімічній обробці. Вироби не мають крохмального присмаку і не змінюють смаку; таке борошно не приглушує, а навпаки посилює смак інших компонентів. Також воно має властивості зв'язувати воду і може бути застосоване як натуральний загущувач і стабілізатор при виробництві сиру твердих і м'яких сортів, плавлених сирків, сиру і сиркової маси, йогуртів і сметани, згущеного молока, молочних десертів. До переваг належить ще й властивість збільшувати об'єм кінцевого продукту.
На відміну від модифікованого крохмалю, рисове борошно - це натуральний продукт, що вирізняється біологічною цінністю білка і вмістом високоякісного крохмалю. Воно є джерелом рослинного білку, повноцінне за амінокислотним складом, містить натрій, калій, магній, фосфор, вітаміни В1, В2, РР. Його складові - це біотин (вітамін), амілопектин і цинк (мікроелемент), значна кількість крохмалю, який легко засвоюється організмом людини, небагато клейковини (до 1%), а також моно- і дисахариди (до 0,4%).
Завдяки зазначеним властивостям рисове борошно можна застосовувати у виробництві дитячого і дієтичного харчування, а також як загущувач у виробництві морозива і штучного молока. Вартість борошна значно нижча від вартості модифікованого крохмалю.
Вадим ОМЕЦИНСЬКИЙ,
заступник директора, ТОВ «Агроснаб» ТМ Фільварок
044 400 12 55. 050 387 58 58

Смотрите также:

Натуральний інгредієнт для м’ясних виробів 30.04.2019 Натуральний інгредієнт для м’ясних виробів
Рисове борошно можна використовувати у виробництві м'ясних продуктів як наповнювач, замінювати ним модифіковані крохмалі.
Рисовая мука в производстве сметаны, йогуртов, молочных дессертов 15.12.2016 Рисовая мука в производстве сметаны, йогуртов, молочных дессертов
Рисовая мука в производстве сметаны, йогуртов, молочных дессертов
Порошок чорної смородини 30.04.2019 Порошок чорної смородини
Ми пропонуємо порошок чорної смородини (ягідна клітковина) як збагачувальну добавку, а також як інгредієнт для вітамінізації виробів.
Конопляная мука натуральный продукт для пищевого производства 06.08.2018 Конопляная мука натуральный продукт для пищевого производства
Технология производства хлеба с конопляной мукой позволяет сократить время расстойки заготовок, сократить время выпечки и смягчить время термообработки.
×
ООО "Агроснаб" ТМ Фiльварок